بلاک ها چگونه در بلاکچین کار می کند
بلاکچین مفهومی برای ذخیره سازی اطلاعات به صورت دیجیتالی است. این داده ها به صورت بلاکی ارائه می شوند. این بلاک ها به هم متصل شده و داده ها را تغییرناپذیر می کند. وقتی یک بلاک از داده ها با بلاک های دیگر زنجیر می شود، دیگر هرگز نمی توان داده های آن را تغییر داد. این برای عموم در دسترس هر کسی باشد که بخواهد آن را دوباره ببیند و در همان توالی که به بلاکچین اضافه شده در دسترس خواهد بود. هیچ کس نمی تواند اطلاعات را به محض افزودن در بلاکچین تغییر دهد.
در بخش قبلی، ما یاد گرفته ایم که چگونه بلاک هش و رمزنگاری را در کل روند ایجاد کنیم. در اینجا می توانید ببینید که بلاکچین چگونه از همه این مفاهیم برای حفظ یکپارچگی بلاکچین کامل استفاده می کند.
از تصویر زیر یک دسته از داده های معامله را تصور کنید.
در تصاویر بالا، مونتاژهای بلاک را به ترتیب زمانی مشاهده می کنید. بلاک شماره یک بلاک شماره دو و سپس بلاک شماره سه و سپس بلاک شماره چهار دنبال می شود و می توانید آن را تا زمانی که می خواهید ادامه دهید. در اینجا خواهید فهمید که یک قسمت شماره بلاک، قسمت داده، قسمت nonce، قسمت hash value و قسمت قبلی وجود دارد. قسمت قبلی مربوط به قسمت مقدار هش بلاک قبلی است.
ما می دانیم که هر بلاک در یک بلاکچین به طور رمزنگاری به بلاک بعدی گره خورده است. در مثال بالا، قسمت قبلی در بلاک یک صفر است زیرا بلاک یک مقدار هش قبلی ندارد، بنابراین مقدار آن صفر است. در بلاک شماره دو، خواهید فهمید که یک مقدار هش در قسمت قبلی وجود دارد که به مقدار هش بلاک قبلی اشاره دارد. این روند تا آخرین بلاک ادامه دارد.
حال تصور کنید اگر داده های موجود در هر بلاک تغییر کند. بگذارید بگوییم که ما در بلاک شماره 2 تغییر کرده ایم، داده های بلاک 2 اکنون متفاوت است و استخراج بلاک نیز امضای جدیدی به دست می آورد. امضایی که با این مجموعه داده جدید مطابقت دارد، دیگر به بلاک های دیگر زنجیره ای نیست. این فقط بلاک شماره 2 را می شکند زیرا هش دیگر معتبر نیست و همچنین هر بلاکی را که بعد از آن به انتهای زنجیره می آید باطل می کند. این به سایر کاربران این بلاکچین نشان می دهد که برخی از داده های موجود در بلاک 2 تغییر کرده اند و از آنجا که بلاکچین باید تغییرناپذیر باشد، آنها این تغییر را با بازگشت به رکورد قبلی بلاکچین که تمام بلاک ها هنوز به هم متصل شده اند، رد می کنند. این مزیت اصلی بلاکچین است.
حال، اگر می خواهید آن را برطرف کنید، تنها راهی است که می توانید با فهمیدن یک زبان غیر که در درس قبل توضیح داده شده است، این کار را انجام دهید. بنابراین ما به سادگی یک بلاک را انتخاب کرده و آن را امتحان می کنیم. اگر هش معتبری ارائه نمی دهد، با دو، سه، چهار امتحان کنید و اگر هیچ کدام کارساز نبودند، به سادگی آن را استخراج کنید. وقتی یک بلاک را استخراج می کنید، سیستم متوجه می شود که یک هش معتبر وجود دارد زیرا چهار صفر پیشرو دارد. اما همانطور که مشاهده می کنید وقتی می خواهید بلوک هش شماره دو را انجام دهید، این هش چهار صفر پیشرو ندارد. بنابراین هنوز یک بلوک نامعتبر است. بنابراین باید این بلوک را نیز استخراج کنید. همچنین، برای رفع مشکل باید این کار را با تک تک بلاک ها تا جلوی زنجیر انجام دهید.
درک اهمیت چهار صفر پیشرو در هش
حال بیایید در مورد اهمیت وجود چهار صفر پیشرو صحبت کنیم. این چهار صفر پیشرو با چیزی به نام سطح دشواری گره خورده اند. سطح دشواری چیزی است که به شبکه زنجیره بلاک گره خورده است و تعیین می کند برای شما دشوار است که هش رمزنگاری معادل یک بلوک را بدست آورید. در این حالت، آن سطح دشواری مستلزم داشتن هش کوچکتر از آنچه در هدف داریم است.
برای این منظور خاص، ما به هدفی نیاز داریم که حداقل چهار صفر پیشرو داشته باشد. به عنوان مثال، اگر هدف هش 0000a1b2c3d4e5f6 باشد، هر هش کمتر یا مساوی با این عدد یک هش بلاک معتبر است. بسیاری از هش ها این نیاز را برآورده می کنند و هرکدام از آنها معتبر هستند. با این حال، یافتن چنین هشی کار سختی است. کمتر از هدف هش، پیدا کردن یک هش معتبر دشوارتر است.
با افزایش رایانه های جدید در هش رمزگذاری بیشتر به شبکه بیت کوین، با افزایش زمان، این سطح دشواری افزایش می یابد. بنابراین، قدرت هش بیشتر به معنای افزایش سطح دشواری است. این سطح دشواری در هر دو هفته تنظیم می شود تا اطمینان حاصل شود که رایانه ای که در واقع برای حل این مشکلات رمزنگاری رقابت می کند، تقریباً 10 دقیقه طول می کشد تا یک بلاک جدید استخراج شود.
به عنوان مثال: اگر بخواهیم هش کمتر یا مساوی با 0FFFF پیدا کنیم، 65536 انتخاب داریم. با این حال، اگر بخواهیم هش کم یا مساوی با 000FF پیدا کنیم، فقط 256 گزینه داریم. تعداد هدف کمتر به معنای انتخاب کمتر است. معمولاً صفرهای اصلی بیشتری که در هش خود نیاز داریم، یافتن هش معتبر بسیار دشوارتر است.
درباره فائزه تقی پور
فائزه تقی پور هستم دانشجوی کارشناسی شبکه کامپیوتری حدود یک سالی هست که نویسنده ام و دارای مهارت ها و مدرک دوره های +MCSA, CCNA ,Network هستم.
نوشته های بیشتر از فائزه تقی پور
دیدگاهتان را بنویسید