مجازی سازی چیست؟
یک نسخه مجازی از ایجاد چیزی مانند سرور، دستگاه ذخیره سازی، منابع شبکه یا سیستم عامل به طور کلی به عنوان مجازی سازی نامیده می شود. هدف مجازی سازی، بهبود مقیاس پذیری و بارهای کاری از طریق متمرکز کردن کارهای اداری است. این یک لایه انزوا بین سخت افزار و نرم افزار زمینه ای ایجاد می کند.
در فضای کسب و کار پویا در حال حاضر، با ظهور فن آوری هایی مانند مجازی سازی، محاسبات ابری واقعیت افزوده محیطی، اینترنت اشیا و غیره مجازی سازی به شرکت ها کمک می کند با کارایی بالا و با هزینه کم کار کنند.
در طی چند سال گذشته، مجازی سازی بسیار پیشرفت کرده است. در طی روزهای ابتدایی مجازی سازی، هیچگونه مدیریت، امنیت، در دسترس بودن زیاد یا ویژگیهای شبکه مناسب نبود. بنابراین با این اشکالات، استفاده محدود از مجازی سازی وجود داشت. اما نسخه فعلی مجازی سازی شامل همه این قابلیت ها شده است و به مدیران این امکان را می دهد تا انواع و اندازه های کاری را پشتیبانی و مدیریت کنند. مجازی سازی به مدیران کمک می کند تا از هدر رفتن قدرت پردازش گران جلوگیری کنند.
تعداد کمی از حوزه های فناوری اطلاعات که مجازی سازی در آنها پیشرفت می کند عبارتند از:
Network Virtualization
این مدیریت همه شبکه های رایانه ای از یک کنسول اداری مبتنی بر نرم افزار است. بسیاری از وظایف پیچیده مدیریتی به دلیل خودکار بودن کل مراحل، پنهان می شوند. بدون در نظر گرفتن مولفه های فیزیکی، به کلیه سرورهای شبکه یا خدمات سخت افزاری ارجاع داده می شود و به عنوان یکی از منابع استفاده می شود.
به ویژه در مواردی که شبکه با افزایش زیاد، سریع و غیر قابل پیش بینی در استفاده روبرو خواهد شد، بسیار مفید است. در اینجا روش سنتی اتصال از طریق سخت افزار برطرف شده است. با استفاده از مجازی سازی شبکه، سازمان ها می توانند حجم کار و منابع خود را برای رفع نیاز روزافزون محاسباتی خود ساده کنند. در دسته بندی مجازی سازی شبکه خارجی و مجازی سازی شبکه داخلی قرار می گیرد.
Storage Virtualization
به طور کلی در شبکه های ذخیره سازی استفاده می شود. این چندین دستگاه ذخیره سازی شبکه را به یک دستگاه ذخیره سازی واحد متصل می کند که از یک کنسول مدیریت می شود.
Server Virtualization
این پارتیشن بندی یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی برای به حداکثر رساندن منابع سرور است. در اینجا منابع سرور از طریق کاربران سرور پوشانده می شوند. یک سرور فیزیکی توسط یک برنامه نرم افزاری که توسط سرور استفاده می شود، به چندین محیط مجازی مجزا تقسیم می شود.
استفاده معمول از مجازی سازی سرور در وب سرورها است. مزایای مجازی سازی سرور شامل هر سرور مجازی است که سیستم عامل خود را اجرا می کند و هر سرور مجازی را می توان به طور مستقل از یکدیگر راه اندازی مجدد کرد. از آنجا که استفاده از سخت افزار کمتر است، هزینه را نیز کاهش می دهد.
رویکردهای محبوب مجازی سازی سرور مدل ماشین مجازی، مدل ماشین مجازی و مجازی سازی در لایه سیستم عامل است.
Data Virtualization
این فرآیند مدیریت داده است که به بازیابی و دستکاری کمک می کند. داده ها بدون نیاز به دانستن جزئیات فنی داده ها مانند مکان قرارگیری آنها، نحوه قالب بندی آنها و غیره. این توابع بسیاری را انجام می دهد، تحولاتی مشابه ادغام داده های سنتی است اما با فناوری مدرن، با هزینه کمتر و سرعت بیشتری ارائه می شود.
Desktop Virtualization
به جای اینکه یک سرور را زنده کند، بار ایستگاه کاری را مجازی می کند. این اجازه می دهد تا کاربر از راه دور به دسک تاپ دسترسی پیدا کند. دسترسی به ایستگاه کاری می تواند امن تر و قابل حمل باشد زیرا ایستگاه کاری در یک سرور مرکز داده در حال اجرا است.
همانطور که دسک تاپ مجازی بر روی سرور از راه دور و متمرکز ذخیره می شود و نه بر روی ماشین فیزیکی مجازی سازی شده، مجازی سازی دسک تاپ اغلب به عنوان مشتری نامیده می شود.
Application Virtualization
مجازی سازی برنامه این لایه برنامه را از زیر سیستم عامل جدا می کند. به این ترتیب، برنامه ها می توانند بدون نیاز به سیستم عامل، به صورت کپسوله شده اجرا شوند. این می تواند به برنامه لینوکس اجازه دهد روی ویندوز و بالعکس اجرا شود.
برخی از برترین شرکت های ارائه دهنده مجازی سازی عبارتند از: VMware ،Microsoft ،Citrix ،Red Hat ،Oracle ،Amazon ،Google ،Huawei.
مزایای مجازی سازی:
- افزایش امنیت
- حرکت به ابر را مجاز می کند
- زیرساخت IT کارآمد
- نصب و راه اندازی نرم افزار و استقرار سخت افزار کارآمد تر
- مصرف انرژی و هزینه نگهداری کمتر
- دسترسی فوری به پرونده ها و برنامه ها
- سریع و ساده ترین راه تهیه نسخه پشتیبان و بازیابی فاجعه
- هزینه های عملیاتی کمتر
- زمان کمتری برای تهیه پشتیبانی صرف می شود
درباره فائزه تقی پور
فائزه تقی پور هستم دانشجوی کارشناسی شبکه کامپیوتری حدود یک سالی هست که نویسنده ام و دارای مهارت ها و مدرک دوره های +MCSA, CCNA ,Network هستم.
نوشته های بیشتر از فائزه تقی پور
دیدگاهتان را بنویسید