تفاوت بین نامه های هرزنامه و فیشینگ
خواه دانشجو باشید یا یک کارمند اداره، ایمیل ها بخشی مهم از زندگی روزمره شما هستند. با استفاده روزافزون از این ارتباط دیجیتالی، هرزنامه نویسان و کلاهبرداران بیشتر از چند سال پیش هدف قرار دادن کاربران را آغاز کرده اند. شما در روند کار روزمره خود اغلب با ایمیل های هرزنامه و فیشینگ روبرو می شوید، که تشخیص ایمنی بین این دو و انجام اقدامات اصلاحی را ضروری می کند.
ایمیل هرزنامه چیست؟
ایمیل های هرزنامه نوعی ارتباط است که به صورت عمده برای ایجاد انگیزه در کاربران جهت خرید یک محصول یا استفاده از راه حل ارسال می شود. اسپمرها این نوع ایمیل ها را به صورت انبوه برای کاربران ارسال می کنند، مشتریانی که ممکن است مشتریان هدف آنها باشند یا نباشند. اگر هرزنامه نویس چند هزار ایمیل ارسال کند، احتمال گیر افتادن چند گیرنده وجود دارد. برخی از انواع رایج نامه های هرزنامه مربوط به سفر، محصول رایگان، وام و تخفیف است.
ایمیل فیشینگ چیست؟
از طرف دیگر، یک ایمیل فیشینگ نوعی ارتباط از طریق ایمیل است که برای دریافت اطلاعات حساس و جزئیات مالی کاربران اینترنتی مانند رمزهای عبور، شماره کارت اعتباری، شماره حساب بانکی و غیره ارسال می شود. با خسارت شدید مالی.
تفاوت اصلی
تفاوت اصلی بین نامه های هرزنامه و فیشینگ این است که مورد اول فقط برای اهداف تبلیغات استفاده می شود، در حالی که مورد دوم برای سرقت اطلاعات محرمانه کاربران استفاده می شود.
نحوه شناسایی ایمیل های فیشینگ
اکنون که فهمیدید ایمیل های فیشینگ به مراتب خطرناک تر از ایمیل های هرزنامه هستند، برای شناسایی این ایمیل ها باید هوشمند باشید تا از هدف قرار گرفتن جلوگیری کنید. نکات زیر به شما کمک می کند ایمیل های فیشینگ را شناسایی کنید.
- یک ایمیل فیشینگ دارای یک موضوع جالب توجه با هدف ایجاد وحشت یا ارائه چیزی غیر قابل باور است.
- ایمیل های فیشینگ ممکن است حاوی پیوندهایی باشد که با کلیک بر روی آنها به یک وب سایت مخرب هدایت می شوید، جایی که انگیزه وارد کردن اطلاعات شخصی خود را خواهید داشت. این وب سایت ها با همان ظاهر و احساسی مانند سایت اصلی شما ایجاد شده اند.
- بیشتر ایمیل های فیشینگ حاوی پیوست هایی هستند که با نرم افزارهای جاسوسی بارگذاری می شوند.
چگونه می توان از به دام افتادن جلوگیری کرد؟
در صورت مشکوک بودن به ایمیلی که دریافت کرده اید، موارد زیر را با دقت کنترل کنید.
- شناسه ایمیلی را که از شما خواسته است جزئیات را به اشتراک بگذارید، دوباره بررسی کنید. این کار را می توانید با وارد کردن شناسه ایمیل در google انجام دهید. اگر از یک شرکت محبوب باشد، آن را در نتیجه جستجو دریافت خواهید کرد. راه دیگر این است که مستقیماً با شرکت تماس بگیرید و در مورد اصالت با تیم آنها مشورت کنید.
- آدرس URL وب سایتی را جستجو کنید که به دنبال هر نوع اطلاعات شخصی از شما است. شما می توانید اشتباهات املایی در URL را به دقت کنترل کنید زیرا هیچ دو URL وب سایت نمی تواند یکسان باشد.
در این محیط شلوغ کاری، معمولاً افراد نمی توانند به رهنمودهای امنیت سایبری پایبند بوده و با کلیک بر روی پیوندهای فیشینگ مرتکب اشتباه شوند. این یک اشتباه می تواند شما را دچار دردسر جدی کند و منجر به تشکیل اطلاعات شخصی شما شود.
درباره فائزه تقی پور
فائزه تقی پور هستم دانشجوی کارشناسی شبکه کامپیوتری حدود یک سالی هست که نویسنده ام و دارای مهارت ها و مدرک دوره های +MCSA, CCNA ,Network هستم.
نوشته های بیشتر از فائزه تقی پور
دیدگاهتان را بنویسید