مانیتورینگ یا نظارت شبکه چیست؟
نظارت بر شبکه، اطلاعاتی را فراهم می کند که مدیران شبکه برای تعیین زمان واقعی به کارگیری شبکه به طور واقعی نیاز دارند. با استفاده از ابزارهایی مانند نرم افزار نظارت بر شبکه، مدیران می توانند به طور فعالانه کمبودها را شناسایی کنند، کارایی را بهینه کنند و …
سیستم های نظارت بر شبکه چیست؟
سیستم های نظارت بر شبکه شامل ابزارهای نرم افزاری و سخت افزاری هستند که می توانند جنبه های مختلف شبکه و عملکرد آن مانند ترافیک، استفاده از پهنای باند و زمان مصرف را ردیابی کنند. این سیستم ها می توانند دستگاه ها و سایر عناصر تشکیل دهنده شبکه را لمس کرده و یا شبکه را لمس کنند و همچنین به روزرسانی های وضعیت را ارائه می دهند.
مدیران شبکه به سیستم های نظارت بر شبکه کمک می کنند تا بتوانند به سرعت خرابی دستگاه یا اتصال یا مواردی مانند گلوگاه های ترافیکی را که جریان داده را محدود می کنند، تشخیص دهند. این سیستم ها می توانند از طریق ایمیل یا متن به مدیران هشدار دهند و گزارش ها را از طریق تجزیه و تحلیل شبکه ارائه دهند.
پروتکل های نظارت بر شبکه چیست؟
پروتکل ها مجموعه ای از قوانین و دستورالعمل ها برای برقراری ارتباط دستگاه های موجود در شبکه با یکدیگر هستند. سخت افزار شبکه نمی تواند داده ها را بدون استفاده از پروتکل ها انتقال دهد. سیستم های نظارت بر شبکه از پروتکل ها برای شناسایی و گزارش در مورد عملکرد شبکه استفاده می کنند.
مزایای اصلی نظارت بر شبکه
1. قابلیت مشاهده در شبکه
از طریق نظارت بر شبکه، سرپرستان می توانند تصویری واضح از همه دستگاه های متصل در شبکه بدست آورند، نحوه حرکت داده ها را در بین آنها مشاهده کنند و به سرعت مواردی را که می توانند عملکرد را تضعیف کرده و منجر به قطع شود، شناسایی و اصلاح کنند.
2. استفاده بهتر از منابع IT
ابزارهای سخت افزاری و نرم افزاری در سیستم های نظارت بر شبکه، کار دستی تیم های فناوری اطلاعات را کاهش می دهد. این بدان معناست که پرسنل ارزشمند فناوری اطلاعات وقت بیشتری برای اختصاص دادن به پروژه های مهم سازمان دارند.
3. بینش اولیه نیازهای زیرساختی آینده
سیستم های نظارت بر شبکه می توانند گزارشاتی از عملکرد اجزای شبکه در مدت زمان مشخص ارائه دهند. با تجزیه و تحلیل این گزارش ها، مدیران شبکه می توانند پیش بینی کنند که چه زمانی ممکن است سازمان به فکر به روزرسانی یا پیاده سازی زیرساخت های جدید فناوری اطلاعات باشد.
4. توانایی شناسایی سریعتر تهدیدات امنیتی
نظارت بر شبکه به سازمان ها کمک می کند عملکرد «عادی» برای شبکه هایشان را ببینند. بنابراین، وقتی فعالیت غیرمعمولی مانند افزایش بی دلیل سطح ترافیک شبکه رخ می دهد، برای مدیران آسان تر است که به سرعت موضوع را شناسایی کنند و تشخیص دهند که آیا این یک تهدید امنیتی است.
انواع پروتکل های نظارت بر شبکه
SNMP
پروتکل مدیریت شبکه ساده یک پروتکل لایه کاربردی است که از یک سیستم برای بررسی وضعیت بسیاری از انواع دستگاه ها، از سوئیچ گرفته تا چاپگر استفاده می کند. SNMP می تواند برای نظارت بر وضعیت و پیکربندی سیستم استفاده شود.
ICMP
دستگاه های شبکه مانند روترها و سرورها از پروتکل پیام کنترل اینترنت برای ارسال اطلاعات عملکردهای IP و تولید پیام های خطا در صورت خرابی دستگاه استفاده می کنند.
درباره فائزه تقی پور
فائزه تقی پور هستم دانشجوی کارشناسی شبکه کامپیوتری حدود یک سالی هست که نویسنده ام و دارای مهارت ها و مدرک دوره های +MCSA, CCNA ,Network هستم.
نوشته های بیشتر از فائزه تقی پور
دیدگاهتان را بنویسید