اینستاگرام چگونه هک می شود؟ | چگونه بفهمیم اینستاگرام ما هک شده یا نه؟
اکانت ما در اینستاگرام ممکن است که به دو روش هک بشود :
حالت اول : در این حالت بصورت ناگهانی از اکانت اینستاگرام خود خارج میشویم ( به بیرون پرت میشویم ) و دیگر به آن دسترسی نداریم.
حالت دوم : این است که ما در اکانت خود هستیم و در حال استفاده از آن میباشیم. ولی اطلاع نداریم که یک نفر در حال شنود کردن ما است و به تمام دایرکت ها ، پیام ها و بطور کلی تمام اکانت ما در دسترسش است . و میتواند کاملا روی اکانت اینستاگرام ما تسلط داشته باشد.
اگر میخواهید بدانید که اکانت اینستاگرامتان مورد سواسفاده یا مورد نفوذ کسی قرار گرفته است یا نه ، این مقاله آموزشی از سایت آسان لرن را مطالعه کرده و از آن بهره ببرید.
محمد جواد ناصری هستم و شما در حال مطالعه مطالب آموزشی سایت ما یعنی آسان لرن هستید.
همانطور که میدانید شبکه اجتماعی جذاب و پر طرفدار اینستاگرام علاوه بر این که روی تلفن همراهمان میتوانیم اپلیکیشن آن را نصب کنیم ، از طریق اپلیکیشن های دیگر نیز میتوانیم به آن دستری داشته باشیم . و از آن استفاده کنیم. یکی از ساده ترین آن روش ها ، استفاده از اینستاگرام وب است. یعنی شما وارد سایت instagram.com شوید . یوزر نیم و پسورد اینستاگرام خودتون رو وارد میکنید و طبق معمول وارد اکانت خود میشوید. و میتوانید تمام کار هایی که با موبایل انجام می دادید ، اینجا هم انجام بدهید(بجز پست گذاشتن و چند کار دیگر).
حالا شما تصور کنید که در حال استفاده از اپلیکیشن اینستاگرامتان بر روی تلفن همراه هستید و و بدون این که متوجه شوید ، فرد دیگری که در حال سو اسفاده از اینستاگرام شماست ، از طریق Web Browser وارد اکانت اینستاگرام شما شده و به تمام اکانت شما اعم از پیام های دایرکتتان دسترسی دارد.
چگونه بفهمیم اکانت اینستاگرام ما مورد هک قرار گرفته یا نه؟
برای این که بفهمیم اکانت اینستاگرام ما مورد سو استفاده و هک قرار گرفته است یا نه ، به موبایل خود مراجعه می کنیم . وارد اپلیکیشن اینستاگرام می شویم.
مرحله اول:
وارد اکانت خودتون بشید و از قسمت بالای صفحه سمت راست ، وارد منوی سه خط بشوید.
مرحله دوم:
از قسمت پایین منوی سه خط روی setting بزنید و وارد منوی اصلی تنظیمات اینستاگرام شوید.
مرحله سوم:
از صفحه ستینگ اصلی اینستاگرام که برای شما باز شد ، روی گزینه security زده و وارد صفحه امنیت شوید.
مرحله چهارم :
در این صفحه روی گزینه دوم یعنی Login activity بزنید
برای یاد گرفتن نکاتی درباره تست نفوذ اینستاگرام و روش های هک اینستاگرام و امنیت آن روی لینک بزنید.
در این صفحه بجز مورد اول که با رنگ سبز هست و مدل گوشیتان را نشان می دهد ، اگر یک یا چند مورد دیگر زیر اولین مورد بود ، احتمالا شما هک شده اید و مورد سو استفاده قرار دارید.
دلیل استفاده بنده از کلمه (احتمالا) چیست ؟ با هم بررسی کنیم:
1 – اگر چند مورد بود و جلوی همه موارد مدل فعلی تلفن همراه خودتان را نوشته بود ، مشکلی نیست . چون هرباری که شما اینستاگرام رو مجددا نصب می کنید ، یک activity جدید ایجاد می کنید و اکتیویتی قدیمی را آرشیو می کند. پس در این حالت جای نگرانی نیست و خیالتان راحت باشد.
2 – باز هم اگر چند مورد بود و در آن ها تلفن همراهی که می شناسید بود ، بازهم جای نگرانی نیست چون شما ممکن است تلفن همراهتان را عوض کرده باشید و هنوز اکتیویتی قبلی را دارد به شما نمایش می دهد.
پس در هر دو مورد قبلی جای نگرانی نیست و خیالتان بابت اکانت اینستاگرامتان راحت باشد. چون شما هنوز هک نشده اید. به شرطی که تارج فعالیت آن چند مورد قدیمی باشد. و شما مطمئن باشید که خودتان در آن زمان با آن دستگاه داخل اکانتتان فعالیت میکردید. ولی اگر زمان نوشته شده در آن گزینه ها جدید بود ، نگران شوید.
3- در حالت بعد مینویسد که با ویندوز ، لینوکس یا مک به اکانت شما کانکت شده اند. در این حالت اگر این دستگاه ها برای شما نیستند ، قطعا شما هک شده اید و تمام اطلاعات شما در اینستاگرام در دسترس هکر است. اگر سیستم عامل هکر لینوکس بود ، با یک فرد حرفه ای طرف هستید.
استفاده از access data برای فهمیدن این که آیا اینستاگرام شما هک شده است یا نه .
شما با برگشت به منو و رفتن به access data میتوانید زمان های دقیق ورود و خروجتان با اکانتتان را ببینید. و اگر هر کدام از آن ها شما نبودید یعنی فرد دیگری بوده است. بصورت نرمال اگر تلفن همراهتان را عوض نکرده اید ، نباید لاگین اضافی در این لیست دیده شود و بنابر این باید موارد مشکوک و غیر عادی را مد نظرتان داشته باشید.
استفاده از Apps and Website
در قسمت active اگر بجای صفر، عدد بود آن وقت باید حساس شوید.
نکته : زمانی که شما از اپلیکیشن ها و برنامه های جانبی اینستاگرام مثل آنفالو یاب ، افزایش فالور و این نرم افزار های بسیار مضر استفاده می کنید احتمال کرک شدن پسورد اکانتتان خیلی بالا می رود و نهایتا آن نرم افزار ها در این جا لیست می شوند.
active نرم افزار هایی هستند که در حال حاضر به اکانتتان متصل هستند
expired مواردی اند که زمان مشخصی برای استفاده داشتند و الان دیگر به اکانتتان دسترسی ندارند.
و remove هم آرشیو نرم افزار یا اپلیکیشن هایی است که قبل از این کانکت بوده اند و الان دیگر کانکت نیستند .
موردی که باید روی آن حساس باشید اولین مورد است که اکتیو ها را نشان ما می دهد. اگر موردی در این لیست دیدید که خودتان در جریانش نیستید همی الان وارد این لیست شده و آن را deactive یا disconnect اش کنید.
چک کردن اکانت های لینک شده به اکانت اینستاگرامتان:
به منوی اصلی باز می گردیم. و بعد روی گزینه account میزنیم و وارد آن قسمت می شویم . و از منویی که باز می شود linked accounts را می زنیم. همانطور که می دانید ، فیسبوک و اینستاگرام توسط یک کمپانی ارائه می شوند. و این باعث شده است اگر فیسبوک و اینستاگرامتان باهم لینک باشند ، به راحتی بتوانید از طریق فیسبوکتان هم به اینستاگرامتان دسترسی پیدا کنید. کالا تصور کنید شما بدون اینکه متوجه باشید ، فرد سو استفاده گری اینستاگرام شما را به فیسبوک تحت کنترل خودش متصل کند و در این حالت شما هرچقدر پسورد عوض می کنید و راه های امنیتی ای که بلدید رو میروید ، بازهم تحت کنرلش هستید . اگر این قسمت را چک کردید و اکانت ناشناسی به اکانتتان وصل بود در همان لحظه با زدن روی آن و بعد در صفحه بعدی با زدن روی unlink ، اکانت وی را از اینستاگرامتان جدا کنید.
دوباره برگردیم به قسمت اول یعنی login activity:
اگر یک فرد از طریق browser به اکانت شما وارد شود چه امکاناتی خواهد داشت؟
به تمامی پست ها ، استوری ها دسترسی دارد .و میتواند بجای شما لایک کند ، کامنت بگذارد . به دایرکت ها دسترسی دارد و میتواند تمام پیام ها را خوانده و به کل آرشیو دسترسی داشته باشد. و حتی پیام جدید ارسال کند. به setting اکانت دسترسی دارد. و میتواند ایمیل و شماره تماس را عوض کند. تا برای همیشه اکانتتان ار دسترستان خارج شود.
راستی ، اگر جای ایمیلتان در این قسمت خالیست یا به اینباکس ایمیلتان دسترسی ندارید و پسورد ایمیل خود را فراموش کرده اید ، نگران باشید چون به شدت در معرض از دست دادن اکانت خود هستید.
میتواند پسوردتان را عوض کند و شما را از اکانتتان بیرون بیاندازد. و همینطور به پنجره ای که ما از گوشی وارد آن شدیم ( login activity) برسد و این دفعه او اکتیو است و شما به عنوان client دیگری شناخته شده اید. خلاصه خیلی موضوع خطرناکی است اما برای آن راه حل هایی وجود دارد.
راه حل با استفاده از login activity :
در نلفن همراهتان در منوی login activity با زدن روی آن کلاینت بیگانه ، در صفحه جدید با زدن روی دکمه log out بلافاصه او را خارج کنید. و سریع پسوردتان را عوض کنید .یا اینکه اگر ورود دو مرحله ای دارید دیگر نمیتواند وارد اکانتتان شود.
دیدگاهتان را بنویسید