چگونه دوربین لپ تاپ هک شده را تشخیص دهیم؟
لپ تاپ یک کامپیوتر قابل حمل است که اندازه آن کوچک و نازک است و برای کارهای شخصی قابل حمل است. از ویژگی های آن می توان برای اهداف مختلف استفاده کرد، یکی از آنها دوربین لپ تاپ است که برای گرفتن عکس، تماس ویدیویی در فیس بوک اگر از طریق مسافت طولانی یا از خانه دور هستید، همچنین با فیلم اسکایپ استفاده می شود. با خدمات تماس می توانید برای مصاحبه از شهر دیگری ظاهر شوید. شما می توانید از این دوربین برای ضبط فیلم استفاده کنید و آن را در کانال های YouTube خود بارگذاری کنید، برای شرکت در کنفرانس، حتی می توانید در مورد زندگی خود فیلم خاطرات روزانه بسازید و موارد دلخواه خود را در آن بگنجانید. برخی از افراد از آنها به عنوان دوربین های نظارتی نیز استفاده می کنند تا اطراف را تحت نظر داشته باشند.
اگرچه وب کم ها از خدمات استثنایی استفاده می کنند، چه داخل لپ تاپ باشد و چه کابل USB آن را متصل کند، اما می توان از آن برای انتقال فیلم های زنده از مکان به مکانی از راه دور، گاهی اوقات بدون اطلاع و رضایت شما استفاده کرد. این فرآیند به عنوان کامکتینگ برچسب گذاری می شود که در آن یک هکر دوربین لپ تاپ را بدست می گیرد و برای بدست آوردن دسترسی به داده های شخصی، بدافزار را به داخل رایانه می اندازد. بنابراین اگر تعجب کردید که دوربین لپ تاپ شما به خطر بیفتد، اگر کسی از طرف دیگر شما را زیر نظر دارد، باید از طریق فاکتورهای زیر عمل کنید تا درباره این موضوع اطلاعات بیشتری کسب کنید.
- چراغ نشانگر: هر زمان که از دوربین در لپ تاپ خود استفاده می کنید، کمی نور که می تواند به رنگ سبز، قرمز یا آبی باشد دیده می شود. اگر حتی وقتی از دوربین استفاده نمی کنید نور همچنان روشن است، به این معنی است که شخص دیگری آن را کار می کند.
هنوز نگران نباشید زیرا این برنامه توسط برنامه های نصب شده در رایانه یا برنامه های افزودنی در مرورگر شما قابل استفاده است. برای اطمینان خاطر خود، همه برنامه ها را از یک بار ببندید، از جمله مرورگر خود که نیاز به ورود به وب کم دارد. اگر چراغ LED نیز خاموش باشد، بیش از آنچه می دانید یکی از برنامه های کاربردی است، اگر هنوز چراغ روشن است، دوربین شما تحت کنترل خارج است. پیشنهاد خوبی است برای جلوگیری از تنظیمات دوربین خود درصورتی که از دوربین استفاده نمی کنید آن را بپوشانید.
- پرونده های ذخیره سازی ناشناخته: یک راهکار خوب این است که از پوشه ای که فایل های صوتی و تصویری شما را ذخیره می کند استفاده کنید. اگر پرونده هایی را کشف کردید که توسط شما ضبط نشده اند، احتمال زیادی وجود دارد که یک هکر دوربین لپ تاپ شما را بدست گرفته و شما را تحت نظر داشته باشد.
- خطا هنگام شروع دوربین: هنگامی که می خواهید دوربین را اجرا کنید، یک پیام خطا اعلام می کند که دستگاه از قبل استفاده شده است. ممکن است یک برنامه متفاوت در لپ تاپ با استفاده از وب کم و ایجاد خطا وجود داشته باشد. اگر به برنامه کنترل دسترسی ندارید، از برنامه وب که در آن از ویژگی وب کم استفاده می کنید، به کنترل پنل بروید و برنامه هایی را انتخاب کنید که می توانید برنامه ها را حذف نصب کنید. پس از تمیز کردن، اگر باز هم خطایی دارید که نیاز به پاک کردن ویروس دارید، دوباره وب کم را راه اندازی کنید.
-
فرآیند وب کم: برای دیدن اینکه آیا روند وب کم شما بدون استفاده از آن همچنان در حال اجرا است، به Task Manager بروید، در زیر زبانه Processes لیستی از برنامه های در حال انجام از جمله برنامه وب کم را مشاهده خواهید کرد. این می تواند یک تنظیمات پیش فرض باشد که هنگام روشن شدن رایانه به طور خودکار اجرا شود. می توانید لپ تاپ را دوباره راه اندازی کنید تا بررسی کنید آیا خود به خود شروع شده است یا خیر.
- اسکن بدافزار: برای دریافت ایده بهتر درباره برنامه ای که دوربین را اجرا می کند، می توانید اسکن بدافزار را در رایانه شخصی یا لپ تاپ خود راه اندازی کنید. می توانید حالت Safe Mode را قرار داده، پرونده های موقت را حذف کرده و برنامه آنتی ویروسی را که برای شناسایی ویروس استفاده می کنید، اجرا کنید. یا می توانید اسکنر بدافزار داخلی Google Chrome را که فرم پیشرفته ای برای جلوگیری از سیستم شما است، اجرا کنید.
- تنظیمات وب کم: تنظیمات امنیتی دوربین خود را بررسی کنید که آیا تغییر کرده اند یا خیر. اگر سیستم هک شود، متوجه خواهید شد، رمز عبور به تنظیمات پیش فرض تغییر کرده است. دیگر مجاز به ایجاد تغییر در تنظیمات نیستید. محافظت از فایروال دوربین شما خاموش شده است. نام مدیر متفاوت است.
در اینجا چند نکته برای محافظت از خود در برابر حملات آینده آورده شده است:
- سعی کنید از روش قدیمی پوشاندن دوربین لپ تاپ با استفاده از نوار سیاه یا قرمز استفاده کنید تا مانع از کسی شوید که بدون اجازه شما عکس می گیرد یا از شما فیلم می گیرد. وقتی می خواهید از دوربین برای خود استفاده کنید می توانید نوار را بردارید اما فراموش نکنید که دوباره آن را بگذارید.
- فایروال را در سیستم خود فعال کنید تا مراقب اتصالات مشکوک باشید و ترافیک شبکه را رصد کنید.
- از یک نرم افزار ضد ویروس معتبر استفاده کنید که در سیستم شما تأیید شده است و همچنین سطح امنیت را در برابر محافظت در برابر بدافزار، جاسوس افزار و ویروس های دیگر افزایش می دهد.
- جریان داده خود را زیر نظر داشته باشید زیرا افزایش ناگهانی اتصال شبکه نشان می دهد که اینترنت شما بدون اجازه شما استفاده می شود. سعی کنید برنامه ها را با استفاده از شبکه خود پیدا کنید، وب کم یا هر برنامه ناشناخته ای را که در حال ارسال داده است ردیابی کنید.
- یک روش رایج فیشینگ روشی است که در آن هکرها با تغییر شکل دادن به ویروس های از راه دور، وارد سیستم شما می شوند. آنها بدون اینکه خود شما بدانید به دوربین و سایر پرونده های ارزشمند شما دسترسی پیدا می کنند.
-
سعی کنید از استفاده از نقاط اتصال Wi-Fi رایگان خودداری کنید زیرا سیستم شما را در معرض هکرها قرار می دهد. اگر واقعاً لازم است، از VPN خصوصی (شبکه خصوصی مجازی) استفاده کنید زیرا سرویس رایگان است.
- اگر از طریق منبع یا شخص ناشناخته ای ایمیل با پیوند دریافت کردید، سعی کنید حس کنجکاوی خود را نگه دارید و بدون باز کردن آن را حذف کنید. این یک ترفند بسیار قدیمی بوده است که به شما می گوید باید پیوند را از طریق ایمیل باز کنید، گاهی اوقات از طرف افرادی که می شناسید ویروس به سیستم شما می فرستند. بنابراین قبل از کلیک کردن، می توانید با وی بررسی کنید که آیا فرد حیاتی از طریق پست برای شما ارسال کرده است.
نتیجه
تشخیص اینکه چه زمانی دوربین لپ تاپ شما به خطر افتاده و اینکه کسی بدون اطلاع شما شبانه روز شما را رصد می کند دشوار است. بدیهی است که این یک فکر هولناک است، بنابراین برای محافظت از خود در برابر چنین تجربه ای، به دنبال نکات بالا باشید تا هر از چندگاهی وب کم خود را بررسی کنید تا ایمنی نداشته باشید.
درباره فائزه تقی پور
فائزه تقی پور هستم دانشجوی کارشناسی شبکه کامپیوتری حدود یک سالی هست که نویسنده ام و دارای مهارت ها و مدرک دوره های +MCSA, CCNA ,Network هستم.
نوشته های بیشتر از فائزه تقی پور
دیدگاهتان را بنویسید