درآمد اپلیکیشن های معروف از کجاست؟
درآمد اپلیکیشن های معروف از کجاست؟
اپلیکیشن ها چگونه حمایت میشوند؟
درآمد اپلیکیشن های معروف از کجاست؟ سوالی که ممکن است برای هرکسی به وجود بیاید . به وفور دیده شده بسیاری از نرم افزارها ، پیامرسان ها ، بازی ها و سرویسها در قبال کاری که انجام میدهند ، هیچ هزینه ای دریافت نمیکنند . مانند اینستاگرام ، تلگرام ، واتساپ ، فیسبوک ، پینترست و … بسیاری از شبکه ها . این سوال برای ما پیش می آید که : چگونه این اپلیکیشن ها سرپا مانده اند؟ کارکنان و توسعه دهندگان و پشتیبان های این اپلیکیشن ها از چه مسیری درآمد دارند؟
در یک برهه ای ، شایعه شده بود که هزینه اینترنتی که ما صرف میکنیم تبدیل به پول برای آنها میشود که بسیاری این شایعه را باور کرده بودند! اما ، در این مطلب آسان لرن به موضوع نحوه درآمدزایی اپلیکیشن های معروف ، بصورت کلی خواهیم پرداخت . با ما همراه باشید .
درآمدزایی از طریق اپلیکیشن
دنیای Application دنیای گسترده ای است . مینی اپلیکیشن ها ، اپلیکیشن ها و ابراپلیکیشن ها روزبروز درحال گستردگی هستند و با این حال ، آنهایی موفق میشوند که میتوانند توجه جلب کرده و این میزان جلب توجه را به بازه های طولانی مدتی برسانند . تلگرام Telegram ، فیسبوک Facebook ، وی چت Wechat و بسیاری از اپلیکیشن های دیگر ، فکرمیکنیم که ظاهرا هزینه ای دریافت نمیکنند ، اما از راهی درحال کسب درآمد هستند .
درمورد گیم ها باید گفت که بازیهای موبایلی هم جزوی از اپلیکیشن ها هستند . دسته ای پرطرفدار که روزانه میلیون ها نصب را دارند . قصد نداریم وارد حوزه گیم شویم ، اما باید گفت که یکی از مهمترین اهداف بیش از 80 درصد بازیسازان از ساخت گیم ها ، درآمدزایی است . پس یقینا راه هایی را برای درآمدزایی قرارخواهند داد .
اما ، ما راه های درآمدزایی این اپلیکیشن Application ها را بصورت جزئی بررسی میکنیم تا بفهمیم این نرم افزارها و بازیها از چه راه هایی کسب درآمد میکنند؟
درآمد اپلیکیشن های معروف
رسیدیم به بخش اصلی ما . یادتان باشد دسته بندی ها براساس درآمدزایی تمامی اپلیکیشن هاست . از اپلیکیشن آپ و روبیکا و خیریه گرفته تا پیامرسان ها و بازیها و خرید و فروش کالا . شاید دسته ای جا افتاده باشد یا به تازگی اضافه شده باشد . اما معروفترین این روشها به لیست زیر است :
حامی مالی یا اسپانسر
برخی شرکت ها ، دارای حامی مالی یا اسپانسر هستند . این حامی های مالی ، میتواند در ازای حمایت ، اختیاراتی خاص داشته باشد که در بندهای قرارداد مشخص میشود . البته این حامی های مالی میتوانند اَبَرشرکت ها باشند . یا شرکتهایی که توسط ابرشرکت ها خریداری شده اند . مثلا Facebook که WhatsApp را از شرکت دیگری خرید .
کمک های مردمی
کمک های خیّرها و مردم بصورت Donate ( اهدا ) به شرکت و استارتاپ ، یکی از همین راه هاست . پاول دورف ، ادعا کرده است که تلگرام از همین راه درآمدزایی دارد ( که تنها این نیست! ) .
اتصال به سرویس های اطلاعاتی
هیچگاه سرویس های جاسوسی و اطلاعاتی ، دست از سر شرکت های معروف برنخواهند داشت . زیرا این سرویس ها ، به دنبال دریافت اطلاعات و آمارها و تحلیل های مختلف سیاسی و امنیتی هستند . بطور مثال :
- چه کسی ، درمورد چه چیزی صحبت میکند ( افراد مهم )
- مردم یک کشور ، چه چیزی بیشترین دغدغه شان است
- اطلاعات افراد را جمع آوری کنند و در یک جا نگهدارند
و … حتی ریزترین جزئیات را موردبررسی قرار میدهند . اینکه حتی مردم یک کشور از چه Emoji بیشتر استفاده میکنند! اکثر این سرویسها هم به دولت ها وصل هستند .
اینطور که واضح و معمول است ، شرکت های معروف مجبور هستند با این سرویسها همکاری کنند وگرنه از سوی دولتهای مختلف منع فعالیت میشوند . از سوی دیگر ، به ازای دسترسی اطلاعات ، هزینه ای کلان از سوی این سرویس های اطلاعاتی دریافت میکنند .
ممکن است باور نکنید ، اما همین تلگرام و گوگل و تقریبا 90 درصد اپلیکیشن های معروف دنیا حتی از سر اجبار هم که شده ، کوچکترین ارتباط را با این سرویسها برقرار کرده اند . حتی مدیرعامل پیشین گوگل ( ساندرا پیچای ) بصورت مستقیم به این موضوع اشاره کرده است .
همکاری با شبکه های تبلیغاتی
البته اکثر اپلیکیشن های خارجی معروف از این روش استفاده نمیکنند . زیرا تجربه کاربری را پایین میبرد .
در این روش ، توسعه دهندگان با استفاده از بنرها و API های سرویسهای تبلیغاتی ، Ads های گوناگون را در سراسر اپ خود ، بصورت بنر ثابت و متحرک و Push Notification و ویدئویی و … قرار میدهند و به ازای بازدید یا کلیک یا کار ، سود دریافت میکنند .
البته ممکن است یک شرکت ، محصولات دیگر خود را تبلیغ کند ، یا از لینک همکاری ( Affiliate link ) برای بازاریابی و کسب درصد و سود استفاده کنند .
پورسانت گیری
تعرفه از API ها
بعضی شرکت ها برای استفاده از API خود ، اشتراکی بصورت ماهانه یا سالانه یا کلی دریافت میکنند . نرم افزارهای دیگر با استفاده از وبسرویس این اپلیکیشن ها ، میتوانند که به امکانات آن دسترسی پیدا کنند . مثلا ، اپلیکیشن های بانکی غیررسمی از API شاپرک یا همان بانک استفاده میکنند که براساس هرتراکنش یک درصدخاصی را به ارائه دهنده خدمات اهدا میکنند .
برای API میتوان تلگرام را مثال زد که توسعه دهندگان با استفاده از Application Programming Interface تلگرام ، میتوانند ربات های تلگرامی را توسعه بخشند که در بستر تلگرام ، اهداف آنها را محقق سازد .
البته برای اینکه بخش دیگری رو نسازیم میتوان گفت این روش یکی از روشهای پورسانت گیری است .
جلب توجه و عرضه
برخی استارت آپ ها از این روش استفاده میکنند .
به این صورت که خدمات اصلی ( که بصورت اپلیکیشن است ) را رایگان یا کم هزینه در اختیار عموم میگذارند . اما خدمات دیگر شرکت خودرا هم در عین حال معرفی میکنند . شرکتها که خود به این اپلیکیشن ها اعتماد کرده اند بواسطه اعتمادسازی که صورت گرفته از خدمات دیگر شرکت استفاده میکنند .
بطور مثال ، شرکتی در زمینه پوشاک و کالا توانسته یک بستری را بوجود بیاورد که فروشندگانی بتوانند کالای خودرا از این مسیر به فروش رسانند . این شرکت یک انباری را میسازد که در آن پوشاک مختلف را ذخیره سازی میکند . بیشتر فروشندگانی که در این اپلیکیشن درحال معامله هستند ، وقتی از این موضوع خبردار میشوند ، از انبارهای این شرکت خریداری میکنند . زیرا هم برای آنها بصرفه ست ، هم اعتماد کرده اند .
یا شرکتی که در زمینه خریدوفروش ارزهای دیجیتال بستری را بصورت وبسایت ایجاد کرده که سودی کم ، ابزار قدرتمند رایگان و پشتیبانی از ارزهای زیاد از فواید آن است . اما این شرکت در کنار بستری که بوجود آورده خدماتی مانند سیگنال ارز ، مشاوره ارزهای دیجیتال ، آموزش ویدئویی ارزهای دیجیتال و پکیج های آموزشی را هم در اختیار عموم میگذارد . گاهی بصورت بستری مجزا ! یا بصورت کاملا تلفیق و جزوی از امکانات آن بستر .
سهامداری خاص و عام
برخی شرکت ها بعنوان شرکت های سهامداری ثبت شده اند . یعنی برای اینکه بتوان از آن شرکت سهمی داشت و سود حاصل از پروژه های آنرا دریافت کرد ، باید بخشی از سهام آنرا خریداری کرد . خرید سهام براساس یک حداقل تا یک حداکثر خاصی قابل امکان است . هزینه ای که برای سهام پرداخت میشود در حساب شرکت رفته و از آن برای اهدافی همچون توسعه و رونق شرکت و محصولات آن استفاده میشود .
منظور از سهامداری عام ، یعنی فروش سهام بصورت عمومی در بسترهایی همچون بورس اوراق بهادار است . اما منظور از سهامداری خاص ، یعنی سهامی است که خریدوفروش آن به دست خود همان شرکت صورت میگیرد ( مثل گوگل ) . اکثر شرکت های سهمی ، بصورت سهامداری خاص هستند .
فروش و یا اجاره بخش های مختلف شرکت
این روش ممکن است در اکثر مواقع با روش قبلی یکی شود . اما بصورت جدا ، میتوان گفت که اجاره بخش های خصوصی یک شرکت و یا فروش آن به استارتاپ های دیگر هم باعث درآمدزایی میشود ، هم بالارفتن سرعت که برخی از شرکت ها چنین کاری را انجام دادند .
خرید و فروش درون برنامه ای ( مثل فروش استیکر ، گیف ، تم ، اسپانسر پروکسی و … )
وایبر و واتساپ بخشی برای فروش استیکرهای حرفه ای دارند که با قیمت کم میتوان آنها را تهیه کرد .
اکثر گیم ها برای بیشترشدن طلا ، الماس ، امکانات بیشتر و … از این قبیل موارد را درون خود دارند که کاربر بتواند با دست بردن به جیب خود و پرداخت هزینه ، مسیر طولانی خودرا راحت تر طی کند .
برخی امکانات اپلیکیشن هایی مانند تلگرام ، بصورت مستقیم صورت میگیرد . مثل رزرو اسپانسر پروکسی ( که البته خیلی ها در تلگرام از همین راه درامد دارند . ساخت Proxy Sponsor )
فروش امکانات ویژه مثل تیک آبی ، ویو و نمایش بیشتر و از این دسته موارد ، در این بخش قرار میگیرد .
اجاره یا فروش اکانت رسمی یا ویژه
اپلیکیشن هایی مانند شماره مجازی یا آپلود اکانت های ویژه را میفروشند .
اپلیکیشن هایی مثل واتساپ ، دارای یک نسخه دیگر برای بیزینس هستند که در شرایطی کسب درآمد دارند .
همچنین اپلیکیشن های دیگری هم هستند که اکانت رسمی برای کسب و کار میفروشند که دارای شرایط خاصی است که عموم بتوانند به آن اعتماد کنند .
بسترسازی درآمد کاربران ( بعنوان درصد یه چیزی رم میگیرن )
قراردادن امکاناتی همچون :
- لینک و بنرهای همکاری
- امکان قراردادن محصول
- معرفی رزومه و فریلنسری با پرداخت امن
و چنین مواردی که فرد درصورت دریافت هزینه ، بصورت خودکار درصدی از مبلغ بعنوان حق البستر دریافت میکنند .
کاری که مخصوصا مارکت های نرم افزار و کالا مثل دیجیکالا ، بازار ، گوگل پلی درحال پیاده سازی هستند .
پرداخت های درون برنامه ای غیرمستقیم
این بخش ممکن است کمی غیرقابل هضم بنظر برسد .
در تلگرام ، یک ماژول وجود دارد که با استفاده از آن میتوان سرویس گیم و بازی به راه انداخت . مثل ربات Gamee که بسیار معروف است .
یا اپلیکیشن IGap آی گپ که یکی از بهترین پیامرسان های ایرانی است ، از سرویس گیم درون برنامه ای پشتیبانی میکند .
یکی از مثال های این روش ، میتواند به این صورت باشد که این سرویس درون برنامه ما وجود دارد ، اما درون این سرویس ، برای دستیابی به امکانات بیشتر باید دست در جیب کرد . مثلا اگر یکی از این بازیها پرداخت درون برنامه ای داشته باشد . آنگاه هزینه آن غیرمستقیم در جیب آن شرکت خواهد رفت .
نصب هزینه پرداز
کاملا ساده . نرم افزار بصورت پولی در سایت ها و مارکت ها قرار میگیرد . یکی از راه هایی که بصورت واسط باعث کسب درآمد میشود و برخی بازیهای اندرویدی از این راه درآمد کسب میکنند .
وعده جایزه ( مثلا میگن این روبات رو استارت کن که سود بهشون میرسه یا اینکارو بکن یا وارد این مسابقه بشو و شرکت کن و این مسابقه ورودی داره )
اپلیکیشن هایی که معمولا نظم ندارند و فقط به درآمد فکرمیکنند ، یا درآمدی جز این راه نمیشناسند ، روشهایی را قرارمیدهند که با انجام دادن آنها به درآمد دست پیدا خواهیم کرد . مانند استارت کردن ، دنبال کردن ( Follow ) و …
یا اینکه یک مسابقه راه انداخته و به ازای شرکت هر فرد ، یک ورودی دریافت میکنند و در انتها بدون اینکه کسی متوجه شود ، نصف آنرا بعنوان جایزه اهدا میکنند . این مثال در واقعیت هم صادق است . مثلا جشنواره های شرکتی لبنیاتی که به سه نفر مبلغی خاص اهدا میکنند . اما اگر با کمی عدد و رقم بازی کنیم ، رشته قضیه را در دستان مان حس میکنیم که سودی که از خریدن کالاها به این شرکت میرسد چندبرابر مبلغی است که قرار است تنها به سه نفر اهدا کنند!
بله . تکنیک های خوب مختص شرکت های خوب است …
درآمد اپلیکیشن های معروف از کجاست؟
با اینکه مقاله کوتاهی بود ، اما ما فهمیدیم که ” گربه محض رضای خدا موش نمیگیرد ” و ” برای هرکسب و کاری نیاز به سرمایه مداوم است ” . این دو مسئله هیچگاه نباید از یاد برود . شرکت های حرفه ای ، میدانند که از چه راهی پول را به تور بیندازند . آنها از تخصص کارشناسان و روانشناسان مربوط به هر حوزه ای استفاده میکنند که ببینند چطور از فنون اقناع و فنون گوناگون برای جذب کاربر استفاده کنند . همین جذب کاربر ، بسیار مهم است . حتی سرویس های اطلاعاتی بر رسانه ای سرمایه گذاری میکنند که دارای بیشترین کاربر از جوامع گوناگون باشد .
از شما متشکریم که برای این مقاله وقت گذاشته باشید . امیدواریم توانسته باشیم گوشه ای از شبهات شما را رفع کنیم .
دیدگاهتان را بنویسید