آیا اطلاعات خود را برای نرم افزار رایگان به اشتراک بگذاریم؟
بحث های زیادی در مورد چگونگی جمع آوری اطلاعات کاربران از سیستم عامل های رسانه های اجتماعی و استفاده از آنها برای اهداف بازاریابی وجود دارد. با این حال، این فقط وب سایت های رسانه های اجتماعی نیستند، بلکه کاربران اینترنت اطلاعات شخصی خود را از چند طریق دیگر به اشتراک می گذارند. یکی از مواردی که توجه را به خود جلب می کند این است؛ وب سایت هایی که بارگیری رایگان نرم افزار را ارائه می دهند.
وب سایت های بی شماری وجود دارد که از کاربران می خواهند قبل از دسترسی رایگان به بارگیری نرم افزار، ثبت نام کنند. در فرآیند ثبت نام معمولاً جزئیاتی مانند نام، ایمیل، تاریخ تولد، جنسیت، شماره تلفن و ملیت و غیره درخواست می شود. به محض اینکه کاربر این اطلاعات را وارد کرد، به وی امکان دسترسی به نرم افزار رایگان را می دهد. در کل، یکی در حال تبادل اطلاعات حساس آنها برای دریافت نرم افزار رایگان است.
اما، آیا واقعا ارزش دارد؟
خوب، به نظر نمی رسد که برای اکثر کاربران آنلاین مسئله ای نگران کننده باشد. اما با کاوش در اعماق این موضوع خواهید فهمید که اطلاعات شخصی شما توسط شرکت های زیادی برای بازاریابی تجاری و موارد دیگر استفاده می شود.
چطور؟
خوب، اگر داده های شخصی خود را نیز در ازای دریافت برخی از نرم افزارهای رایگان داده اید، وقت آن است که نگاهی به صندوق ورودی ایمیل خود بیندازیم. آن را چک کنید و به میزان ایمیل های تبلیغاتی که در یک روز به صندوق ورودی شما می آیند، پی خواهید برد. این اتفاق می افتد زیرا شما شناسه ایمیل خود را به اشتراک گذاشته اید که سپس به بازاریاب هایی که از آن برای ارسال محتوای تبلیغاتی استفاده می کنند، ارسال شده است.
چه ضرری دارد؟
علاوه بر همه شلوغی هایی که برای صندوق ورودی شما اتفاق می افتد، خطری که در آن وجود دارد خطر حمله توسط مجرمان سایبری است. کلاهبرداری فیشینگ روش شماره یک حمله برای هدف قرار دادن قربانیان از طریق ایمیل است.
فرض کنید ایمیلی را باز می کنید که از شما تأیید پرداخت سفارش شما را می خواهد. اکنون برای مشاهده فاکتور بر روی یک پیوست در نامه کلیک می کنید، اما یک سند کلمه خالی باز می شود. یا گاهی اوقات بدنه نامه شما را ترغیب می کند از یک URL خاص بازدید کنید که از شما می خواهد با استفاده از اعتبار خالص بانکی وارد شوید. بنابراین آنچه در اینجا اتفاق افتاده است، ایمیلی که دریافت کرده اید یک ایمیل فیشینگ است که هدف آن نصب بدافزار بر روی سیستم شما یا سرقت اطلاعات خالص بانکی شما است.
چگونه از حملات فیشینگ در امان بمانیم؟
برای در امان ماندن از کلاهبرداری فیشینگ نکات مختلفی باید رعایت شود.
- از کلیک کردن روی پیوندها و پیوست های تصادفی که از طریق ایمیل ارسال می شوند خودداری کنید.
- یک نوار ابزار ضد فیشینگ بر روی دستگاه خود نصب کنید.
- در هر زمان مرور وب سایت، ابتدا امنیت وب سایت را بررسی کنید.
- به طور منظم به روزرسانی های نرم افزار را بر روی دستگاه و مرورگر خود نصب کنید.
- هرگز اطلاعات شخصی خود را بصورت آنلاین اعلام نکنید.
بنابراین، آنچه فکر می کنید به عنوان یک ایمیل تبلیغاتی ارائه دهنده تخفیف های سودآور است، می تواند محتوا با بدافزار باشد. بهتر است مانند وب سایت هایی که نرم افزارهای پولی ارائه می دهند و اطلاعات شخصی شما را نمی خواهند، گزینه های ایمن تری را انتخاب کنید. مطمئن شوید که یک نام معتبر برای بارگیری نرم افزار انتخاب کرده اید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کلاهبرداری فیشینگ، می توانید مقاله ما را در مورد انواع مختلف حملات فیشینگ بخوانید.
درباره فائزه تقی پور
فائزه تقی پور هستم دانشجوی کارشناسی شبکه کامپیوتری حدود یک سالی هست که نویسنده ام و دارای مهارت ها و مدرک دوره های +MCSA, CCNA ,Network هستم.
نوشته های بیشتر از فائزه تقی پور
دیدگاهتان را بنویسید