12 نکته برای محافظت از کامپیوتر شخصی در برابر ویروس ها
1. پست الکترونیکی، یکی از رایج ترین راه هایی است که می تواند کامپیوترتان را ویروسی کند. بنابراین همیشه توصیه می شود که از هرزنامه ها (SPAM) دور بمانید. تنها پست های الکترونیکی را باز کنید که منشاء آن، یک منبع مورد اطمینان است؛ مانند لیست تماس. اگر از یک میزبان پست الکترونیکی خصوصی (به غیر از Hotmail ،Yahoo ،Gmail و …) استفاده می کنید، بسیار توصیه می شود که از یک نرم افزار ضد هرزنامه ی خوب استفاده کنید و در پایان، هرگز به روی لینکی که در پست الکترونیکی که از یک منبع غیرقابل اطمینان آمده، کلیک نکنيد.
2. در مورد استفاده از Ms Outlook مراقب باشید. Outlook نسبت به دیگر برنامه های پست الکترونیکی بیشتر مستعد ابتلا به کرم ها است، مگر اینکه یک برنامه ی ضد ویرس کارآمد داشته باشید. از Pegasus یا Thunderbird با برنامه های مبتنی بر وب مانند Hotmail پا Yahoo (در مرورگر Flirefox) استفاده کنید.
3. هرگز، هیچ پیوست پست الکترونیکی را که از یک منبع غير قابل اطمینان آمده است، باز نکنید. اگر این پیوست برای نمونه یک تصویر باشد. باید پسوند آن bmp ،gif ،Jpeg، tif و یا پسوندهایی که مربوط به تصویر است، باشد، یا اگر پیوست نامه، متن می باشد، باید پسوند آن pdf ،Doc ،Txt و يا پسوندهایی که مربوط به متن است، باشد. در این صورت، احتمالا در امان هستید اما هنوز هم می بایست پیش از باز کردن، آن را پویش کنید. همیشه هنگام دانلود فایل، به پسوند آن توجه کامل نمایید. سرویس هایی همچون Yahoo، گزینه Scan File را برای بررسی ویروسی نبودن فایل پیوست نامه، در اختیارتان می گذارند.
4. همان گونه که همه ی ما می دانیم، اینترنت منبع اصلی تمام برنامه های مخرب از جمله ویروس ها، کرم ها، تروجان ها و غیره می باشد. در واقع اینترنت کمک می کند که به احتمال بالای ۸۰٪ به و ویروس مبتلا شوید. بنابراین در اینجا نکاتی اشاره شده است که به صورت امن در اینترنت گشت و گذار کنید طوری که ابتلا به ویروس را تا حد بسیاری دفع كنيد:
- به روی پنجره های پاپ – آپ (که برای نمونه اعلام می کند که برنده ی یک جایزه شده اید) نکلیک کنید. این پنجره ها برای گمراه کردن کاربران اینترنت است و هرگز نباید به آنها اعتماد کرد.
- همچنین می توانید از تنظیمات مسدودکننده ی پاپ – آپ در مرورگر خود، که به طور خودکار این پنجره ها را مسدود می کند، استفاده کنید.
5. درایوهای USB یکی دیگر از راه های معمول گسترش سریع ویروس ها هستند. بنابراین بهتر است این عادت خوب را داشته باشید که پیش از کپی هر اطلاعاتی به کامپیوترتان، یک پویش ویروس را روی این درایوها انجام دهید.
6.بسیاری از ما برای پیدا کردن آنچه که به دنبال آن هستیم. از موتورهای جست و جو مانند Google استفاده می کنیم، کاملا روشن است که وب سایت مخرب نیز در نتایج جست و جو فهرست می شود. بنابراین برای جلوگیری از بازدید این وبسایت های مخرب غيرقابل اطمینان می توانید پویشگر AVG را که یک نرم افزار رایگان است، دانلود و نصب نمایید. این ابزار می تواند بسیار ساده و مفید باشد و به شما کمک کند تا از وب سایت های مخرب در امان باشید.
7. یک برنامه ی ضد جاسوسی نصب کنید که در مقابل بدافزارهای اینترنتی و نرم افزارهای جاسوسی، عمل کند.
8. اما یک نرم افزار ضد ویروس خوب نصب کنید و آن را پی در پی به روزرسانی کنید. همچنین به صورت دوره ای، پویش كامل سیستم را انجام دهید. بسیار توصیه می شود که ویژگی به روزرسانی خودکار را در نرم افزار فعال کنید. این کار از ضروری ترین کارهایی است که برای محافظت از کامپیوتر شخصی تان در مقابل ویروس ها می بایست انجام دهید. اگر امنیت کامپیوتر شخصی، نخستین گزینه تان باشد پس توصیه می شود نرم افزاری را نصب کنید که دارای تمام امکانات (مثل ضد ویروس، ضد هرزنامه، ضد نرم افزارهای جاسوسی، ضد نرم افزارهای تبلیغاتی ناخواسته دیوار آتش و..) باشد و نیز از قابلیت هایی همچون محافظت خودکار پشتیبانی کنند.
با نصب یک نرم افزار کامل، هم سرعت و عملکرد سیستم عامل نسبت به نصب چند نوع نرم افزار مختلف و جزئی افزایش پیدا می کند و هم دسترسی تان به صورت غیرمنطقی، محدود نمی شود چرا که با نصب نرم افزارهای جزئی از شرکت های مختلف، این امکان وجود دارد که حتی اگر کاربر در یک موقعیت امن نیز باشد، این برنامه های جزئی، هشدارهای ناخواسته و بی فایده ای را در صفحه نشان دهند که باعث مزاحمت در کارهای شخصی کاربر شوند.
9. از دیسک هایی که دیگر افراد به شما داده اند، استفاده نکنید. دیسک می تواند با یک ویروس آلوده شود. البته می توانید یک پویش ویروس را به روی آن، اجرا کنید.
10. به روزرسانی ویندوز را به صورت خودکار راه اندازی کنید تا وصله های امنیتی را نصب و ارتقاء دهد. این امر اجازه می دهد که سیستم عامل و مرورگر Internet Explorer به روزرسانی خودکار شود. این به روزرسانی ها، حفره های امنیتی را در هر دو مورد، رفع می کند. فراموش نکنید، چنانچه در مراحل نصب و راه اندازی سیستم عامل از ابزارها و لودرها برای کرک و نامحدود کردن سیستم عامل استفاده کرده باشید، با فعال کردن به روزرسانی خودکار، کرک سیستم عامل از بین رفته و در یک محدودیت زمانی، قابل استفاده خواهد بود.
11. در حالی که فایل هایی را از منابع و وبسایت های غیرقابل اطمینان مانند Warez ،torrent و غیره دانلود می کنید، مطمئن شوید که پویش ویروس را پیش از اجرای آنها، انجام داده اید.
12. توصیه می شود که از وب سایت هایی که به صورت غیر قانونی فعالیت می کنند و برای نمونه، سریال ها، کرک ها و یا برنامه های هک را ارائه می کنند، بازدید نکنید.
درباره فائزه تقی پور
فائزه تقی پور هستم دانشجوی کارشناسی شبکه کامپیوتری حدود یک سالی هست که نویسنده ام و دارای مهارت ها و مدرک دوره های +MCSA, CCNA ,Network هستم.
نوشته های بیشتر از فائزه تقی پور
دیدگاهتان را بنویسید