بررسی بدافزارهای رایانه ای
محیط اینترنت علاوه بر مزایایی ویژه ای که دارد هیشه پرخطر بوده و و اگر طرز استفاده صحیح از آن را ندانید گرفتار ابزارهای مخربی شده و امنیت رایانه شما به خطر می افتد. در این مقاله سعی میکنیم که با انواع بد افزار آشنا شده و کارایی هر کدام را به اختصار توضیح دهیم. برای مقابله با ابزارهای مخرب باید دانش کافی در این زمینه داشته باشیم.
معرفی بد افزار :
بد افزارها ابزارهای مخربی هستند که به قصد و نیت شومی وارد سیستم شده و عملکرد سیستم را تحت تاثیر قرار میدهند. و به دسته های مختلفی تقسی می شوند که عبارت اند از :
1- ویروس ( Virus ) : این ابزارها به دلایل ساختار بیولوژیکی که شبیه به ویروس های پزشکی دارند به این اسم نامگذاری شده اند . این ابزارها به محض ورود به سیستم عملکرد آن را تحت تاثیر قرار می دهند . خود را در سیستم کپی کرده و به سرعت تکثیر می شوند. و برای تکثیر احتیاج به برنامه های دیگر دارند.
2- کرم ها ( worm ) : این برنامه ها بسیار شبیه به ویروس ها می باشند و فقط تفاوت اصلی آن با ویروس ها در این می باشند که برای تکثیر احتیاج به برنامه دیگر ندارند . این برنامه ها سرعت و عملکرد RAM سیستم را کند می کنند.
3- تروجان ( Trojan ) : این ابزارها از نام باستانی تروا گرفته شده است. این ابزارها ظاهری سالم دارند و درون یک فایل دیگر خود را مخفی کرده و به محض اجرای برنامه اصلی در پشت زمینه اجرا شده و کارخود را می کنند.
4- کیلاگر ( Keylogger ) : این ابزارها هم به صورت سخت افزاری و هم به صورت نرم افزاری وجود دارند و وظیفه ی اصلی آن ثبت کلید های زده شده در کیبورد و ارسال به هکر می باشند.
5- درب های پشتی ( Backdoor ) : این ابزارها به معنای درب پشتی می باشند. بعضی مواقع شما یک دسترسی از یک سایت یا سیستمی گرفته اید و برای اینکه در مراحل بعد این دسترسی را حفظ کنید یک درب پشتی ایجاد کرده که اگر راه اصلی مسدود شود با این درب پشتی ایجاد شده مجدد دسترسی را بگیرید.
6- روت کیت ها ( Rootkit ) : خطرناکترین ابزارهای مخرب هستند که وقتی در یک سیستم نصب شوند مخفی شده و به سختی قابل مشاهده می باشند این ابزارها بالاترین سطح دسترسی ( root ) را در یک سرور لینوکسی خواهد گرفت.
7- باج افزارها ( Ransomware ) : این ابزارها به محض وارد شدن به سیستم فایل های هارد را قفل کرده و در مقابل بازکردن آن از قربانی درخواست باج خواهند کرد. این باج معمولا در فضای دارک وب و با بیت کوین انجام می شود فرد هکر یک لینک گذاشته تا قربانی با استفاده از آن اقدام به پرداخت باج کند.
8- رات ( RAT ) : این ابزارها این امکان را می دهند که کنترل گوشی یا سیستم قربانی را در اختیار گرفته و به مواردی مانند وب کم ، کیبورد ، موس و… دسترسی بگیریم .
نکات امنیتی :
با اینکه امنیت هیچگاه صد در صد نبوده ولی با رعایت برخی از نکات امنیت خود را تا حدودی بالا می بریم
1- کلیک نکردن بر روی لینک های ناشناس
2- استفاده از آنتی ویروس به روز و اصلی
3- بازنکردن ایمیل های ناشناس
4- استفاده نکردن از سایت های مستهجن
5- تایید دو مرحله ای
6- استفاده از نسخه ی اصلی پیام رسان ها
7- استفاده از پسورد های قوی
و…
دیدگاهتان را بنویسید